login
Inicia sessió

register
Registra't

Joves

Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

AL·LÈRGIA

Són aquelles reaccions secundàries a la ingesta O contacte d’aliments amb una base immunològica mediada per anticossos.

Les al·lèrgies alimentàries es caracteritzen perquè només es produeixen en alguns individus, poden ocórrer després de prendre quantitats d’aliment molt petites i no s’hi relacionen amb efectes fisiològics o patològics.

Els al·lèrgens són proteïnes presents de forma natural en els aliments, tant els d’origen animal com vegetal. Moltes proteïnes tenen capacitat per actuar com al·lèrgens.

El comitè Científic de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària ha reconegut que entre els al·lèrgens alimentaris més freqüents es troben la llet de vaca, les fruites, les lleguminoses, els ous, els crustacis, les nous, el peix, les hortalisses, el blat i altres cereals.

MALALTIA CELÍACA

És una reacció adversa amb una base immunològica mediada per cèl·lules. Els celíacs reaccionen amb la ingesta del gluten, proteïna present al blat, civada, ordi, sègol i espelta.

INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA

Indica la resposta anormal a un aliment que succeeix en alguns individus en la qual no hi ha o no s’ha demostrat cap mecanisme immunològic. La intolerància pot tenir una base metabòlica, relacionada amb un dèficit d’enzims involucrats en el metabolisme d’un aliment o indeterminada, en la qual els mecanismes no estan ben aclarits.

Comentaris (2)15-04-2013 09:49:49Salut

elisa, 15-04-2013 18:21:30

merciii!! ets taan taan genial :)
M'agradaria poder ficar-me amb contacte amb tu, fa baries entrades que et llegeixo i tinc un dubte, no se si tu me'l podries resoldre..

mercevm blog, 15-04-2013 22:27:45

Elisa, aquest és el meu correu: mvm23394@gmail.com

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: