per en 8 d'Abril 2013
1,018 Vistes

 

Què és?

La bulímia és un trastorn mental i de comportament. La persona bulímica és incapaç de dominar l'impuls de menjar desmesuradament i d'amagat, però després el sentiment de culpa l'empeny a vomitar, a abusar de productes dietètics i a seguir dietes restrictives per no augmentar de pes. A diferència d'un anorèctic, el malalt de bulímia sembla tenir salut, cosa que fa més difícil de detectar-la. De casos de bulímia n'hi ha sobretot entre noies adolescents, però els darrers anys ha augmentat el nombre de nois afectats.
 

Quines en són les causes?

Se sap que hi ha una predisposició genètica, però hi intervenen més factors: per una banda, la pressió social i dels mitjans que indueix els joves a estar prims i a associar una estètica determinada amb l'èxit i la felicitat. Per una altra, hi ha tot de factors individuals, com ara la manca d'autoestima, molta autoexigència o poca tolerància a la frustració. Sovint la bulímia apareix després d'haver seguit dietes sense control mèdic o d'haver tingut anorèxia.
 

Planta-hi cara

Si creus que ets bulímic o saps d'algú que té els símptomes d'aquesta malaltia, no t'alarmis: té solució, però amb ajut professional. Vés a veure el teu metge de capçalera perquè t'orienti. Si et diagnostiquen bulímia hauràs de seguir un tractament amb un equip mèdic multidisciplinari d'una unitat especialitzada hospitalària o d'un centre privat. També comptes amb grups d'ajuda mútua i associacions contra la bulímia.
Sigues el primer a qui li agrada això.