per en 23 Juliol 2013
1,296 Vistes

El nostre ADN conté 23 parells de cromosomes. És el nostre material genètic i és el principal causant de ser com som, per dins i per fora. En les persones amb síndrome de Down la parella número 21 està repetida formant un trio i provocant una discapacitat intel · lectual que afecta un de cada 700 nens nascuts. Ara, gràcies a l'enginyeria genètica els científics han aconseguit desactivar el gen extra en cèl · lules mare, el que podria obrir les portes de nous tractaments.

El nou treball, descriu la forma en què els investigadors de la Universitat de Massachusetts han aconseguit inactivar dit tercer cromosoma. Partint d'un cultiu cel · lular obtingut de cèl · lules mare de persones amb síndrome de Down, els científics van inserir en el tercer cromosoma un gen anomenat XIST, la missió és "silenciar" a aquest. 

Així doncs, utilitzant tècniques d'enginyeria genètica, han inserit el gen Xist en un dels cromosomes del triplet 21 que contenen les cèl · lules mare provinent de persones amb síndrome de Down. I ¡et voilà! la ciència aconseguia d'aquesta manera silenciar el tercer cromosoma causant del problema.

Sigues el primer a qui li agrada això.