per en 8 d'Abril 2013
1,014 Vistes

 

Juntament amb la sol·licitud de preinscripció (o de la sol·licitud que s'ha enviat per Internet) cal presentar, en el termini establert, la documentaciósegüent:

a) Documentació identificativa

  • Si l'alumne o alumna és menor d'edat:
    • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d'acolliment, la resolució d'acolliment del Departament de Benestar Social i Família.
    • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a o guardador/a de fet) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
    • Original i fotocòpia del DNI de l'alumne o alumna.
    • Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual). Si no se'n disposa el Departament d'Ensenyament consultarà el codi CIP de la targeta sanitària individual al CatSalut.
       
  • Si l'alumne o alumna és major d'edat:
    • Original i fotocòpia del DNI de l'alumne o alumna o de la targeta de residència on consta el NIE en el cas d'alumnat estranger.
    • Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual). Si no se'n disposa el Departament d'Ensenyament consultarà el codi CIP de la targeta sanitària individual al CatSalut.
       
  • En els dos casos anteriors, i de forma extraordinària, les dades d'identificació o de filiació de l'alumnat estranger també es poden acreditar amb el document d'identitat, el passaport o el llibre de família del país d'origen.


b)
 Documentació acadèmica

Certificació de la qualificació de la prova d'accés o la qualificació mitjana dels estudis que en permeten l'accés.

  • Les qualificacions de la prova d'accés que no es puguin presentar durant el període de preinscripció perquè estan pendents de resolució de reclamacions o altres tràmits oficials es poden aportar fins al 7 de juny de 2013 inclòs. Si no es presenta la qualificació dintre d'aquests terminis, la sol·licitud no s'assigna.
  • En el cas dels alumnes que hagin completat l'etapa d'educació secundària obligatòria, certificació acadèmica de la qualificació mitjana numèrica de l'etapa, o bé, en el cas d'estudis antics, original i fotocòpia de la pàgina 27 del llibre d'escolaritat d'ensenyament bàsic, si hi apareix la qualificació mitjana de l'etapa en forma numèrica. 
  • Si l'alumne o alumna encara cursa els estudis en el moment de presentar la sol·licitud d'admissió, certificació de la qualificació mitjana dels cursos d'aquests estudis ja avaluats definitivament.
  • En el cas dels alumnes que han superat la prova d'accés a la universitat per majors de 25 anys en l'any actual, còpia impresa de la consulta dels resultats a través del web corresponent.


Les sol·licituds s'ordenen d'acord amb la qualificació mitjana dels estudis o la qualificació de la prova que permeten l'accés al cicle.

Per als alumnes que accedeixin mitjançant la via d'ESO o estudis equivalents (FP1 o 2n de BUP), es fa una reserva de places del 80%. Per als alumnes que accedeixin via prova d'accés o que tenen exempció total d'aquesta prova, curs específic d'accés o que tenen altres titulacions que en permeten l'accés es fa una reserva de places del 20%. Si en presentar la sol·licitud l'alumne encara no ha completat els estudis que permeten accedir-hi, es considera la qualificació mitjana de tots els cursos dels estudis que permeten accedir-hi, llevat del que està cursant. Si la qualificació de la prova d'accés no és numèrica, es considera que és un 5.

Si per una de les vies d'accés no s'ocupen totes les places que li corresponen, les places queden disponibles per als alumnes que procedeixin d'altres vies.

A cada sol·licitud se li assigna de manera aleatòria un número que serveix per ordenar-les en cas que es produeixi empat després d'aplicar els criteris exposats. L'ordenació de les sol·licituds afectades per situació d'empat es fa per sorteig públic.

Si un centre ofereix un mateix nivell d'un cicle formatiu en torn de matí i en torn de tarda, l'oferta, les peticions i l'admissió es faran tenint en compte el torn.

 

En el procés extraordinari de preinscripció i matrícula al setembre, les persones presentaran la sol·licitud en paper al centre escollit i per al cicle i torn escollit. En la sol·licitud només es podrà demanar plaça a un centre.

Els participants acreditaran els requisits d’accés, i la qualificació de la prova o dels estudis que els donen dret a l’accés, amb la documentació establerta per a la preinscripció ordinària. Per acreditar que s’ha pres part en el procés de preinscripció ordinari cal presentar& la còpia de la sol·licitud corresponent.

El centre assigna les places, en primer lloc, a les persones que han participat en el procés de preinscripció ordinari, i en segon lloc als qui no hi han participat.

 

Per als participants en el procés ordinari l'assignació de places es fa tenint en compte la nota al·legada. En cas d’empat es prioritzaren les sol·licituds de qui tenia els requisits acadèmics en la convocatòria ordinària, i si encara persisteix l’empat i no s'ha aportat la nota global de l’ESO, s’utilitza aquesta nota.

Per a les persones que no han participat en la preinscripció ordinària s’assignaren seguint els mateixos criteris, tenint en compte les prioritats i la nota al·legades.

Sigues el primer a qui li agrada això.