per en 11 Maig 2013
845 Vistes

 

Als Estats Units es considera al sedentarisme com la segona major amenaça de salut pública, només superada pel consum de tabac. I és que encara que el cos humà està dissenyat per a l'activitat física contínua, fins i tot intensa, l'exercici no sol formar part de l'estil de vida occidental. D'aquí el recent increment de malalties cròniques com la hipertensió o el mal d'esquena, relacionades amb la falta d'activitat física i conegudes també com patologies hipocinètiques. Aquests són tres efectes de portar una existència massa sedentària:

- Escurça la vida. Les xifres no deixen lloc a dubtes: si a partir d'avui tots decidíssim passar 3 hores menys asseguts cada dia i, simultàniament, reduíssim el consum de televisió a un màxim de 2 hores diàries, la nostra vida es prolongaria tres anys i mig més. Per contra, romandre 6 hores al dia davant de la pantalla del televisor redueix la longevitat fins a 5 anys, tal com es podia llegir fa poc a British Journal of Sports Medicine.

- Augmenta la gana. Pot resultar paradoxal, però no ho és. Si romanem molt temps inactius nostre cos deixa de secretar irisina, una hormona descoberta per científics l'Escola de Medicina de Harvard (EUA) que, entre altres coses, s'ocupa que les cèl · lules de greix blanc o "greix dolent", que es s'acumula i causa obesitat, es converteixin en greix marró o "greix bo".

Sigues el primer a qui li agrada això.