per en 21 Maig 2013
1,373 Vistes

 

'Someone Like You' d'Adele és la cançó idònia perquè les persones amb por a volar afrontin un viatge en avió, segons ha revelat un estudi encarregat per Spotify.

En concret, el treball, del qual es fa ressò Europa Press, exposa que les cançons amb un tempo lent, com és el cas de la interpretada per la britànica, són "ideals" per calmar els nervis i que tant les que estimulen tant el "costat lògic" del cervell, l'hemisferi esquerre, com les que activen el costat emocional, dominant l'hemisferi dret, "redueixen l'ansietat".

La cançó 'Someone Like You', per la qual Adele va ser mundialment reconeguda, té un tempo de 67 batecs per minut i, a més, ofereix "tons harmoniosos", tal com explica Becky Spelman, directora de la investigació i psicòloga especialitzada en ansietat de la Private Therapy Clinic de Londres (Regne Unit). Segons la seva opinió, respirar alhora que la música amb un baix batec per minut ia un ritme controlat i reduït "baixa la freqüència cardíaca i la pressió arterial i, al seu torn, redueix l'ansietat".

 

Dins de la llista de reproducció de Spotify titulada 'Calming Music To Fly To', seleccionada per afrontar la por a volar, es troben altres temes com 'Orinoco Flow (Sail Away)', d'Enya; 'Piano on The Beach', de Liborio Conti, o 'Better Together', de Jack Johnson. Tots ells poden escoltar-se "abans i durant un vol", assegura l'experta.

Sigues el primer a qui li agrada això.