per en 8 d'Abril 2013
616 Vistes

 

Què és?

L'obesitat és una malaltia crònica causada per factors diversos, tant genètics com ambientals, que es caracteritza per una acumulació excessiva de greix al cos. No és pas un simple problema estètic, sinó que representa una veritable amenaça per a la salut, tant física com psíquica.

Quines en són les causes?

A banda la predisposició genètica, també hi ha factors socioculturals que ens poden dur a un excés de pes: els estils de vida sedentaris i els mals hàbits alimentaris (menjars ràpids i desequilibrats, precuinats o amb massa calories, o bé irregularitats en els horaris dels àpats) en són les causes principals. També hi pot influir l'educació familiar.

 

Planta-hi cara amb seny i voluntat

Si has de perdre quilos perquè tens sobrepès o obesitat, malfia't dels productes miraculosos i de les dietes màgiques; demana consell al metge de capçalera o a un especialista en nutrició. Et faran una proposta dietètica personalitzada i t'acompanyaran en el procés per a aprimar-te. Alhora, hauràs de fer més activitat física, sempre tenint en compte les teves possibilitats. Si estàs convençut dels beneficis que n'obtindràs, el procés et resultarà més fàcil. Amb un pes adient a la teva constitució, et trobaràs molt més bé; no en tinguis cap dubte.

 

Sigues el primer a qui li agrada això.