per en 23 Juliol 2013
1,308 Vistes

L'equip del laboratori de Robòtica de Bristol (Anglaterra) ha donat un gran pas en matèria de biocombustible en crear bateries de mòbil que es recarreguen amb orina humana. De moment la quantitat d'energia produïda després de 24 hores de càrrega permetre l'ús del telèfon durant 25 minuts, durant els quals es van enviar sms, es va navegar per la xarxa i es van realitzar petites trucades.

El seu funcionament es basa en cel · les de combustible biològiques, en què l'energia química és convertida en energia elèctrica mitjançant l'acció bacteriana. Aquests bacteris, reaccionen davant la presència del fluid produint una descàrrega elèctrica que és emmagatzemada. 

Cada vegada són més comunes les investigacions que busquen aprofitar el cos humà per generar energia i evitar l'haver de desprendre del dispositiu. Científics britànics van desenvolupar també un vehicle que funcionava a partir del gas metà present en excrements humans, fins i tot un equip espanyol ha aconseguit moure un cotxe teledirigit utilitzant anelles de llaunes de refrescos. Aquesta font d'energia resulta especialment ecològica ja que no depèn de condicions meteorològiques ni de restriccions geogràfiques, sinó que qualsevol persona en qualsevol moment pot alimentar el dispositiu sense necessitat d'un endoll.

Sigues el primer a qui li agrada això.