per en 7 d'Abril 2013
741 Vistes

 

Tots tenim desig d'estimar i de ser estimats. Però a l'adolescència apareix la necessitat de compartir, de provar, de canviar el tarannà de les nostres relacions. L'impuls sexual es manifesta amb força, ens sentim atrets sexualment per altres persones i nosaltres també ens convertim en objecte de desig d'algú.

Existeix un ventall de possibilitats dintre de les relacions sexuals compartides però generalment parlem de “primeres vegades” quan ens referim a l’inici de les relacions sexuals amb penetració.

La veritat és que tots tenim ganes, un dia o altre, de compartir la nostra sexualitat i de gaudir-ne. Els missatges que hem rebut al llarg del nostre creixement  i les experiències viscudes incidiran força en la manera d'entendre i viure les relacions sexuals.

Però, quan és el moment? Això caldrà descobrir-ho un mateix, valorant si ho desitges realment, si et sents preparat i de si has trobat la persona amb la que vols compartir aquestes relacions.

No hi ha normes sobre l'edat per començar, sempre que les dues persones ho decideixin lliurement. És important fer el pas de les relacions sexuals compartides perquè tu ho vols, i no perquè t'ho demani un altre, o perquè els teus amics ja tinguin relacions.

L'amistat, l'amor, la comunicació amb la parella i el respecte mutus poden ajudar a prendre aquesta decisió i a saber si realment es desitja iniciar aquest tipus de relacions. Comentar-ho amb algú amb qui tingueu confiança, si teniu el costum de parlar de les vostres coses, pot ajudar quan es tenen dubtes. De tota manera, com dèiem abans, cadascú haurà de prendre la decisió quan se senti preparat.

En les primeres relacions sexuals compartides, sovint els sentiments i les vivències són contradictòries, i poques vegades responen a les nostres expectatives. Molts cops fer l'amor es relaciona amb imatges que representen grans plaers i resultats amorosos i sexuals impressionants. Normalment, serà necessari un temps per aprendre a fer millor l'amor, a estimar millor, a donar i a rebre amb més intensitat. De fet, en la sexualitat i en les relacions sexuals, l'aprenentatge no s'acaba mai.

Moltes vegades, haver compartit relacions de "petting" —on hi ha jocs sexuals i carícies, però sense penetració— pot ajudar a iniciar les relacions a poc a poc, i així anar descobrint com reacciona el nostre cos al plaer, quines coses són les que ens agraden més i quines menys..., i d’aquesta manera també conèixer la parella. La comunicació i poder parlar amb l’altre del que sentim, de les nostres pors i dubtes, encara que no sempre és fàcil fer-ho, ens pot ajudar molt en les relacions.

Sigues el primer a qui li agrada això.
Depèn de la persona
17 d'Abril 2013