per en 23 Juliol 2013
1,344 Vistes

La intolerància a la lactosa consisteix en la deficiència de l'enzim lactasa, produïda per l'intestí prim i encarregada de l'absorció de la lactosa, un tipus de sucre present en la llet dels mamífers i en molts aliments preparats.

Coneguda com el "sucre de la llet", la lactosa està composta de glucosa i galactosa. Quan els nivells de lactasa són baixos, apareixen símptomes com inflor abdominal, diarrea, gasos abdominals, recargolaments o nàusees. Aquests efectes, dificulten el seu diagnòstic. Els efectes poden aparèixer immediatament després de la ingesta de lactis o després d'un període de temps major depenent de la quantitat de lactosa al dia tolerada per cada pacient. Algunes persones que pateixen intolerància ni tan sols mostren símptomes durant la seva vida al no sobrepassar el seu límit.

Aquesta manca d'especificitat provoca que moltes persones s'auto diagnostiquin sense comptar amb la confirmació d'un especialista, malgrat els riscos que això comporta per a la salut. Per exemple, un cop detectada la intolerància, moltes persones opten per suprimir els làctics de la seva dieta provocant un dèficit de calci, vitamines A i D, àcids grassos i proteïnes. És indispensable reemplaçar aquests aliments per altres que aportin aquestes substàncies a l'organisme.

Sigues el primer a qui li agrada això.