login
Inicia sessió

register
Registra't

Joves

5 trucs per superar amb èxit la selectivitat

Dormir bé. El dia abans d'un examen s'ha d'haver descansat i dormit un mínim de 7 hores per poder estar concentrat al màxim l'endemà. No és recomanable quedar-se tota la nit estudiant, perquè pot ser contraproduent i provocar falta de concentració i memòria l'endemà.

El material a punt. És obligatori per entrar a les aules d'examen presentar el DNI −o documents equivalents− i el full de matrícula. A més, determinades assignatures requereixen material complementari, com en el cas de dibuix artístic, disseny, cultura audiovisual, dibuix tècnic, tecnologia, ciències de la terra i el medi ambient, grec i llatí. Tampoc s'han d'oblidar uns quants bolígrafs. Convé deixar-ho ben preparat amb antelació per no descuidar-se res.

Puntualitat. Encara que el lloc ja sigui conegut, és convenient assegurar-se de les aules on es fan els exàmens i arribar-hi a temps. A vegades, la quantitat de gent que s'ha d'identificar pot comportar una estona i agafar temps de l'examen. És millor arribar més d'hora que tard, especialment el primer dia.

Llegir i calcular el temps. La majoria d'exàmens permeten triar entre dues o més opcions. Cal llegir-les totes amb atenció abans d'optar per una o altra, perquè a vegades, la que sembla més fàcil acaba resultant la més complicada. També és important llegir bé cadascuna de les preguntes i calcular el temps total per fer l'examen. Mai es pot dedicar molta estona a una pregunta si encara en falten per respondre.

Bon redactat. les faltes d'ortografia o de sintaxi poden fer baixar punts de l'examen. És important argumentar les respostes i incloure-hi exemples que ho aclareixin. També s'ha de tenir en compte escriure amb lletra clara i entenedora per evitar confusions o males interpretacions per part dels examinadors.

Comentaris (6)04-06-2014 17:42:56Curiositats

(Anònim), 20-11-2014 13:26:53

Holaa!!
Com has publicat una entrada sobre això imagino que l'hauràs fet. És difícil la sele? És que hi ha gent que diu que no i gent que sí...., jo no he fet batxillerat, però m'agradaria estudiar psicologia... però em costa bastant els estudis, tinc 20 anys i faig un CFGS d'educació infantil, creus que m'aniria bé si m'esforço?
Si vols pots passar-te pel meu blog: senseeepresses.blogspot.com

mercevm blog, 25-01-2015 18:05:17

La sele depèn de com et trobis aquell dia, de com t'ho preparis i dels examens que toquin. El que si et puc dir és que els de mates i ciències solen ser xunguillos però si et prepares prou t'anira bé.

(Anònim), 14-01-2017 15:39:14

Mersii noia aquest any em toca sele i...pfff no estic allò que se'n diu preparada.
Faré tot el que has dit i espero que funcionii!!
Moltíssimes gràcies, de veritat!

SARA, 14-01-2017 15:42:07

No feu cas d'aquest comentari si us plau, la selectivitat és la porta al vostre futur

mercevm blog, 07-03-2017 08:54:08

Ànims!!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: